Projekt robotsko vozilo

Opis: izdelali bomo samovozno robotsko vozilo, ki se giblje v vse smeri; vanj bomo vstavili svinčnik in bo risal fantazijske »umetniške robotske« slike, lahko pa bomo v nadaljevanju počeli z njim še številne zanimive stvari, saj mu bomo dodali razne senzorje, daljinsko vodenje in drugo po naši domišljiji.

Namen: spoznavali bomo osnovne gradnike (PWM) za upravljanje motorjev, digitalnih ojačevalcev in drugih digitalnih izhodov ter se seznanili z osnovnimi načini upravljanja enosmernih motorjev.

Cilj: želimo te povabiti v svet robotike. S to delavnico želimo doseči, da se naučiš izdelati osnovni model in pridobiš osnovna znanja za izdelavo robotskega vozila, da boš lahko napredoval na tem področju ter boš pripravljen na zahtevnejše robotske projekte.

Komu je namenjena? Tega projekta se lahko loti vsak, ki obvlada osnove računalnika. Pri tem ni ovira, ali si osnovnošolec, srednješolec ali pa morda študent ali odrasel, če se le tega želiš naučiti, delavnice bomo prilagodili starostnim skupinam.   

Kdaj? Pet četrtkov zaporedoma; prvič, 14. marca, bo priprava na projekt, ki bo za vse informativna in brezplačna, da se vsak lahko odloči za nadaljevanje, vsakič od 17.00 do 19.00.

Kje? V naši učilnici na Jezerski cesti 46, 4000 Kranj

Oprema: po dogovoru s seboj prinesete računalnik, če ga imate.

Prijava: prijava je obvezna; prijaviš se lahko spodaj, ali na koledarju dogodkov (prijava je možna po včlanitvi v TI). ali prek tel. št. 064 275671.

Cena: 48 evrov (z DDV), če želiš izdelek odnesti s seboj domov, se doplača še cena za material; prosimo, da plačilo poravnate najkasneje dan pred začetkom delavnice (20. marca) na račun: IBAN  SI56 6100  0001 8131 005 (odprt pri Delavski hranilnici, d.d.).

Projekti, delavnice

Včlani se

Koledar dogodkov

Rezervacije

Nisi prijavljen, zato se za nadaljevanje prijavi, ali pa se je čas za prijavo iztekel,