Merilnik za sončno elektrarno

datum začetka projekta

Opis: pobližje bomo pogledali delovanje sončne celice, kako jo uporabiti, da bo njeno delovanje na kar najvišji ravni, hkrati pa bomo spremljali obsevanje sonca pod različnimi koti in v različnem vremenu ter z merilnikom merili karakteristike sončne celice, ki jih bomo lahko prebrali na prikazovalniku. Ob tem se bomo naučili, kako sončno celico krmiliti v prostoru, da bo imela največji izkoristek, in bomo z merilnikom nato to izmerili.

Namen: naučili se bomo, kako postaviti sončne celice, da bodo imele kar največji izkoristek, in kako z merilnikom to izmerimo.

Cilj: pridobiti osnovno znanje o sončnih celicah, da bomo lahko zgradili sončno elektrarno (super, kajne?).

Komu je namenjena? Vsem z osnovnim znanjem uporabe instrumentov v elektroniki ali začetnikom.

Kdaj? Pet ponedeljkov zaporedoma: 5. 3., 12. 3., 19. 3., 26. 3. in 9. 4., vsakič od 17.00 do 18.30.

Kje? Na Kranjski cesti 9 b, 4208 Šenčur

Oprema: prenosni računalnik; nanj je treba naložiti program po navodilih pri opisu te delavnice na naši spletni strani, če tega ne znate, prinesite tri dni pred delavnico računalnik k nam, da mi nanj naložimo program.

Prijava: prijava je obvezna; prijaviš se lahko spodaj, ali na koledarju dogodkov ali prek tel. št. 064 275671 (prijava je možna po včlanitvi v TI).

Cena: 45 evrov (z DDV)  + 15 evrov (z DDV) za material (izdelek odneseš s seboj domov); prosimo, da plačilo poravnate najkasneje dan pred začetkom delavnice na račun: IBAN  SI56 6100  0001 8131 005 (odprt pri Delavski hranilnici, d.d.).

Rezervacije

Nisi prijavljen, zato se za nadaljevanje prijavi, ali pa se je čas za prijavo iztekel,