Projekti in delavnice za mlade tehnike – tehnični dokumenti

Delavnice:

V Tehnološki izbi pripravljamo niz tehničnih delavnic iz elektronike, ki bodo podlaga za zahtevnejše projekte. Vsebine in datume posameznih delavnic sproti objavljamo.

Tehnološka izba vabi na tehnične delavnice

Če te privlači vse, kar je povezano z robotiko, elektroniko, vezji, in bi rad na tem področju prek zabavne in ...
/ Delavnica, Osnovno

Tehnične delavnice za otroke na daljavo

Tehnične delavnice za otroke na daljavo Tehnološka izba vabi mlade, ki jih zanimata tehnično ustvarjanje in robotika, na ustvarjalne tehnične ...
/ Delavnica, Osnovno

Delavnice v Hiši čez cesto se nadaljujejo

V Hiši čez cesto smo 28. januarja razpisali tehnične delavnice in oblikovali sta se dve skupini, ki ob torkih in ...
/ Delavnica, Osnovno

Tehnične delavnice za otroke v Hiši čez cesto

V Hiši čez cesto v Miljah bo Tehnološka izba vsak torek pripravljala tehnične delavnice za otroke (od 8. leta starosti), ...
/ Delavnica, Osnovno

Natisni svoj izdelek s 3D tiskalnikom

Opis: ta delavnica je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu bomo od blizu spoznali delovanje in osnovne zakonitosti tiskalnika. Vsak ...
/ Delavnica

Spajkanje

/ Delavnica

 

Projekti:

Projekti so razvrščeni od bolj preprostih do zahtevnejših, pri katerih je treba imeti nekaj predznanja. Vsak izdelek, ki ga ustvariš pri projektu, gre s tabo domov (in tam ostane).

Projekt: robotsko vozilo:

To je »večdelni« projekt, katerega zahtevnost se povečuje na vsaki naslednji delavnici – prva je torej manj zahtevna, druga vsebuje že nove elemente, pri tretji pa je treba še malo razgibati sive celice in povezati nekatera znanja.

Projekt: Sončna elektrarna

Da bi se povzpeli na zmagovalni vrh in naredili pravo izmenično sončno elektrarno, moramo prej prehoditi štiri grbine, težavnost pa se seveda povečuje. Ampak se splača priti do vrha, razgled bo poplačal vse!  

Naši projekti in delavnice so pravi odgovor, če si želiš izvedeti,

kako se zveže elektronsko vezje, dela s spajkalnikom, ustvarja majhne tehnološke izume, robota, pa doslej nisi mogel nič ustvariti, ker nisi vedel, kako. Tu smo, da korak za korakom, s prepletom praktičnih prikazov in postopnim pridobivanjem znanja vse to dosežeš – SKUPAJ z nami na naših delavnicah. Lahko sprašuješ, predlagaš, daješ pobude, izraziš svoje želje … V sodelovanju z drugimi in pod strokovnim vodstvom v okviru delavnice ustvarjaš svoj izdelek, ki je res samo tvoj, saj ga odneseš s seboj domov.

Pripravljamo niz zanimivih projektov in delavnic.

Za tiste, ki jih bo pritegnilo praktično delo iz elektronike, pripravljamo v Tehnološki izbi niz delavnic in na vsaki od njih se bomo lotili določenega projekta. Prav na tej strani bomo sproti objavljali vsebine in datume posameznih delavnic, tako da ne pozabi večkrat preveriti te strani, še najbolje pa je, da si sproti obveščen in se prijaviš

Naj razkrijemo,

kaj bomo na delavnicah delali: prižiganje LED-verige ali prikazovalnika, inštrument osciloskop, robotski avto za risanje, mini sončno elektrarno, načrtujemo še mini radio z ojačevalcem in druge zanimive projekte. Slike teh projektov z opisom bodo počasi kapljale na spletno stran. O projektih lahko postavljaš že vnaprej kakršna koli vprašanja, mnenja, zelo pa bomo veseli tudi tvojih predlogov in pobud za nove projekte.
Projekti in delavnice so zasnovani tako, da se povezujete med sabo, sodelujete in se naučite predstaviti to, kar znate, kar je poleg tehničnega znanja zelo dragoceno v nadaljnjem življenju. In ne bojte se spraševati in izražati mnenja – lahko na naših srečanjih ali pa na naši strani Sodeluj ali vprašaj. Na vse, zaradi česar se boste obrnili na nas, se bomo potrudili kar najhitreje odgovoriti. Že danes začnite zanimivo razpravo ali pa samo napišite, če je kar koli, kar bi želeli vedeti, znati ali pa imate kakšno tehnično težavo, ki je ne znate rešiti.

Za pokušino je tukaj slika enega izmed projektov.

Veš, kaj je to?

Prijatelji in podporniki Tehnološke izbe:

[gs_logo]