Robotsko vozilo

Opis: izdelali bomo samovozno robotsko vozilo, ki se giblje v vse smeri; vanj bomo vstavili svinčnik in bo risal fantazijske »umetniške robotske« slike, lahko pa bomo v nadaljevanju počeli z njim še številne zanimive stvari, saj mu bomo dodali razne senzorje, daljinsko vodenje in drugo po naši domišljiji.

Namen: spoznavali bomo osnovne gradnike (PWM) za upravljanje motorjev, digitalnih ojačevalcev in drugih digitalnih izhodov ter se seznanili z osnovnimi načini upravljanja enosmernih motorjev.

Cilj: želimo te povabiti v svet robotike. S to delavnico želimo doseči, da se naučiš izdelati osnovni model in pridobiš osnovna znanja za izdelavo robotskega vozila, da boš lahko napredoval na tem področju ter boš pripravljen na zahtevnejše robotske projekte.

Komu je namenjena? Tega projekta se lahko loti vsak, ki je že imel opravka z vsaj osnovnim programiranjem, kot ga na primer pri nas učimo na delavnicah Zabavna kocka ali Programiranje LED-diod, in obvlada osnove računalnika. Pri tem ni ovira, ali si osnovnošolec, srednješolec ali pa morda študent ali odrasel, če se le tega želiš naučiti. Znanje velja! 

Dokumenti:

OsnovnoProgramiranje_Cypress_elementov
Tabela znakovascii
Procesorska tiskanina CY8CKIT-049CY8CKIT-049
Strojna oprema 1StrojnaOprema Predloga01RobotskoVozilo_42KIT049_001_datasheet
Programska oprema 1Programska Oprema_Predloga01RobotskoVozilo_42KIT049_001.cydsn
Strojna oprema 2StrojnaOprema Predlog02RobotskoVozilo_42KIT049_002_datasheet
Programska oprema 2Programska OpremaPredlog02RobotskoVozilo_42KIT049_002.cydsn

Projekti, delavnice

Včlani se

Koledar dogodkov