Obvestilo: Robotsko vozilo

datum začetka projekta

Obveščamo vas, da je delavnica Robotsko vozilo premaknjena za en teden naprej, prvi del se začne 15. marca! 

Opis: izdelali bomo samovozno robotsko vozilo, ki se giblje v vse smeri; vanj bomo vstavili svinčnik in bo risal fantazijske »umetniške robotske« slike, lahko pa bomo v nadaljevanju počeli z njim še številne zanimive stvari, saj mu bomo dodali razne senzorje, daljinsko vodenje in drugo po naši domišljiji.

Namen: spoznavali bomo osnovne gradnike (PWM) za upravljanje motorjev, digitalnih ojačevalcev in drugih digitalnih izhodov ter se seznanili z osnovnimi načini upravljanja enosmernih motorjev.

Cilj: želimo te povabiti v svet robotike. S to delavnico želimo doseči, da se naučiš izdelati osnovni model in pridobiš osnovna znanja za izdelavo robotskega vozila, da boš lahko napredoval na tem področju ter boš pripravljen na zahtevnejše robotske projekte.

Komu je namenjena? Tega projekta se lahko loti vsak, ki je že imel opravka z vsaj osnovnim programiranjem, kot ga na primer pri nas učimo na delavnicah Zabavna kocka ali Programiranje LED-diod, in obvlada osnove računalnika. Pri tem ni ovira, ali si osnovnošolec, srednješolec ali pa morda študent ali odrasel, če se le tega želiš naučiti. Znanje velja! 

Kdaj? Štiri četrtke zaporedoma: 15. 3., 22. 3 in 29. 3., 5. 4.vsakič od 17.00 do 19.00.

Kje? Na Kranjski cesti 9 b, 4208 Šenčur

Oprema: prenosni računalnik; nanj je treba naložiti program po navodilih pri opisu te delavnice na naši spletni strani, če tega ne znate, prinesite tri dni pred delavnico računalnik k nam, da mi nanj naložimo program.

Prijava: prijava je obvezna; prijaviš se lahko spodaj, ali na koledarju dogodkov ali prek tel. št. 064 275671 (prijava je možna po včlanitvi v TI).

Cena: 48 evrov  (z DDV) + 18 evrov (z DDV) za material (izdelek odneseš s seboj domov); prosimo, da plačilo poravnate najkasneje dan pred začetkom delavnice na račun: IBAN  SI56 6100  0001 8131 005 (odprt pri Delavski hranilnici, d.d.).

Rezervacije

Nisi prijavljen, zato se za nadaljevanje prijavi, ali pa se je čas za prijavo iztekel,